A félelem mögötti megsemmisüléstől való félelem eredete.

2019.03.15

Az összes félelem mögött, az ego megsemmisüléstől való félelme áll. Az ego egy állandó szorításban van, és óriási erőfeszítéssel kontroll alatt tart mindent és még önmagát is, hogy az elkülönülés illúzióját fenntartsa. Az ego ezen óriási erőfeszítése önmaga elkülönülésének a fenntartására a tudatlanságból fakad. Ez valójában az Igazság hiánya ez a tudatlanság. Az ego tudatlansága, az, hogy nem tudja azt, hogy valójában a Végtelen Örök Igaz Isteni Fény része. Nem tudja azt, hogy ez az Örök Isteni Fény Végtelen Szeretetből, Jóságból, Könyörületből, Örök Alázatból és Örök Megbocsájtásból van. Az ego folyamatosan önmagát bünteti, és azért retteg a végső megsemmisüléstől, mert abban a hiedelemben van, hogy Isten megbünteti. Isten büntetésétől való félelem áll a megsemmisülés mögötti félelem mögött. Ez az ego óriási tévedése, valójában ez a tévedés az, ami fenntartja az inkarnációs ciklusok egymás utáni látszatát is. Hiszen az ego a test halála után is fennmarad. Hiába jelenik meg az Örök Isten Igaz Fénye nem meri átadni neki magát a büntetéstől való félelem miatt, így nem tud feloldódni Isten Könyörületében és Jóságában, Végtelen Szeretetében. Olyan tudatszintre kerül az elme birodalmán belül, amilyen szinten volt a földi élet során. A körforgás pedig újra indul. A körforgás addig tart, amíg a tudat elkezdi felismerni magától az Igazságot, és az Igazság felé fordul Önmagától. Amikor a döntés magától megszületik Isten jelenlétének újra megtapasztalása mellett, akkor elindul az ébredési folyamat. Minél jobban a tudat Önmaga Igazsága, Önmaga Teljessége felé fordul, annál jobban olvad fel Igaz Önmagának Végtelen Jóságában, Végtelen Teljességében. Olyan állapot ez, ahol nincsen semmilyen elkülönülés, a igazság hiánya teljesen eltűnik és csak az Örök Igazság van jelen, óriási intenzív Szeretettel. Bármi is történik, egy belső Teljesség van jelen, amiben nincsen semmilyen hiány, és nincsen semmilyen félelem sem. Nincs mitől félni már, hisz Isten Kegyelmében megsemmisülni, a végső kontrollt feladni, és megengedni Isten Jóságában, Isten szeretetében való feloldódást, annyi, mint bátran elfogadni a Mindenség Kegyelmének legnagyobb ajándékát . Isten szemével látni, annyi, mint Örök Megbocsátásban lenni, Örök Szeretetben, Örök Könyörülettel, Örök Alázattal minden Létező felé. Minden Létező, maga Isten Jósága, és Isten Kegyelmének megnyilvánulása.

Kedves, ki most e sorokat olvasod, tudd, hogy minden pillanatban lemondhatsz Isten javára mindenről, ami nem a szeretet és a béke. Minden pillanatban meghozhatod a döntést, hogy Istent, vagyis Igaz Önmagad választod. Isten jelenléte benned van, mindig is benned volt, csak elfordultál tőle. Csak fordulj felé magadban, és Isten átölel Végtelen Jóságával, Szeretetével és Te megpihenhetsz benne.


Forrás: Dr. Dawid R. Hawkins: Az ego Feloldása, Ráébredés az Énre műben lévő gondolatok által megjelenő felismerések, kiegészítve élethelyzetek során tapasztaltakkal.

© 2018 Örökkévaló Teljesség, 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!