Létezik-e olyan, hogy lelki betegség? Hogyan jön létre a betegség állapota.

2019.02.13

A test-személy azonosulás álomból való Felébredés tudat állapotában tapasztalható a Tiszta Lélek  állapota, ami az Egy Lélek, vagy más néven a Szentlélek.  A Tiszta Lélek  örökkévaló, mozdulatlan és üres. A Lélek soha nem volt beteg. A Lélek a megnyilvánulás vágya miatt egy álomba merült, ahol test személynek, egy elkülönült Énnek hiszi magát. 

Kicsi gyermekkorban még a gyerekeknek nincsen Énje, az elméjük tiszta és a végtelen Örök Fény még áttükröződik maga csodálatos ragyogásával az elméjükön. A szülők és társadalom által jön létre az Én gondolata az elmében. Vagyis tudatlanságból fakadva a szülő megtanítja a gyermeknek, hogy Ő egy elkülönült Én ami egy a testtel.  Az Én gondolat, az első gondolat. A sok figyelem energia hatására elkezd valóságnak tűnni. Ehhez az Énhez elkezd hozzákapcsolódni rengeteg másoktól átvett hamis program. Valójában a betegség gondolata is egy ilyen hamis program, sok-sok hiedelemmel. Az elmében megjelenő betegség gondolattal való azonosulás  tükröződik vissza  elváltozásként a  testen.  A figyelem ráirányul a betegség gondolatra és a pillanat töredéke alatt létrejön az azonosulás. mentálisan és érzelmileg is. Létrejön az, hogy ezt itt most elhiszem.  A figyelem által pedig valóságnak tűnik az ami megnyilvánul. A pillanatban megjelenő testi reakció az esetek többségében félelmet vált ki. Amikor a figyelem félelemmel keveredve irányul a testre, akkor a testen általában  tapasztalható tünet felerősödik. A felerősödött tünetek még több félelmet, fájdalmat és szenvedést váltanak ki. A testen megjelenő tünetek valójában, mindig az elmében képződő konfliktusok megoldási fázisa.  A test végtelen odaadó szeretettel, szolgálattal fordul a tudat felé. Boldogan és örömmel támogatja az elengedést.  Igen az elengedést, hiszen a konfliktusok megoldási fázisa az elengedés során nyilvánul meg. Mivel szeretetből van a test, így képes és meggyógyítja magát. Nem csak egy kicsi vágott sebet, hanem mindent képes meggyógyítani magán az Univerzális életerő szabad áramlása által. Hiszen a test is a végtelen tudatosság megnyilvánulása, ami önmagában tökéletes és teljes. Az ego vagyis az elmében lévő hamis program az, ami ezt elfedi, és eltorzítja, mert  az ego retteg a megsemmisüléstől. Az ego egy fátylat létrehozva eltakarja azt az igazságot , ami a tudat fejlődés folyamán az egyes tudatszintek meghaladása után egyre tisztábban feltárulkozik. Nem baj, ha még nem tapasztaltad meg a felébredést, mivel a figyelem ami valójában vagy most is az Önvaló megnyilvánulása, így képes vagy arra, hogy a figyelem által elengedd a betegséggel kapcsolatos félelmeidet, és töröld az elmédben lévő  betegséggel kapcsolatos hamis programokat. Ezeket az egyszerű gyakorlatokat nagyon könnyen el lehet sajátítani. Tekints a betegségre úgy, hogy ez egy ajándék, ami támogatja az érzelmi fejlődésedet, támogatja azt, hogy egy magasabb tudatállapotba lépj, ahol az elfogadás, megengedés által egyre intenzívebb pozitív érzelmeket tapasztalhatsz meg. Légy hálás a testnek a szolgálatáért, amit érted tesz. A hála érzése feltárja benned a szeretet érzését. A figyelem szeretettel pedig támogatja a test öngyógyulását. 

Forrás: Dr. David R. Hawkins: Gyógyulás és Felépülés, Elengedés művekben lévő gondolatok által megjelenő felismerések, kiegészítve az élethelyzetek során tapasztaltakkal, felismerésekkel.

© 2018 Örökkévaló Teljesség, 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!